Надання житлової субсидії в умовах карантину.

  • 620

Шановні мешканці Мелітопольського району! У зв’язку з ситуацією, яка виникла в умовах поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-2019 та з метою посилення соціального захисту населення та надання соціальної підтримки найбільш незахищеним категоріям населення на період карантину, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. № 211 «Про  запобігання  поширенню  на  території України  гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2», 25 березня 2020 року Уряд прийняв постанову № 247 "Про особливості надання житлових субсидій", відповідно до якої під час карантину не припиняється надання житлової субсидії у випадках, передбачених Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою КМУ від 21 жовтня 1995 року № 848, крім обставин, коли її надання стає неможливим, а саме: у разі переїзду в інше житлове приміщення або у разі смерті одинокої особи. Також, на період карантину постановою передбачено збільшення на 50% соціальних нормативів користування комунальними послугами з електро-, газо-, водопостачання та водовідведення. З урахуванням збільшених норм споживання буде проведений перерахунок розміру житлової субсидії, починаючи з березня 2020 року, у зв’язку з чим домогосподарства отримають більше коштів для оплати комунальних послуг. З цією ж метою до закінчення карантину не змінюватиметься базова норма плати за житлово-комунальні послуги (з урахуванням якої визначається частка обов’язкового платежу) з 15% на 20%, яку, як передбачалось, необхідно було б застосовувати з травня 2020 року.

З 1 травня 2020 року управління соціального захисту населення розглядатиме питання щодо призначення житлової субсидії без звернення громадян на наступний період усім домогосподарствам, які отримували її в опалювальному періоді 2019-2020 років. Громадянам, які були звільнені з роботи в період карантину відповідно до пункту 1 частини першої ст. 40 Кодексу законів про працю України і зареєструвалися в службі зайнятості як безробітні, житлова субсидія буде призначатися за їх зверненням, на підставі заяви та довідки центру зайнятості щодо їх перебування на обліку із зазначенням підстави звільнення, а також розміру призначеної допомоги по безробіттю. Для таких осіб до середньомісячного сукупного доходу для розрахунку субсидії враховуватиметься розмір призначеної допомоги по безробіттю замість заробітної плати, яку вони отримували за попереднім місцем роботи.

За додатковою інформацією та консультаціями звертайтеся до уповноважених осіб селищної та сільських рад за місцем проживання або до управління соціального захисту населення за телефоном гарячої лінії: 42 65 61, на поштову адресу: вул. Михайла Грушевського, 10, м. Мелітополь, 72312, або електронну пошту: uszn.melrda@ukr.net.

Фото без опису