До уваги субєктів господарювання які провадять діяльність на території Семенівської сільської ради
Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області інформує, що відповідно до ст.30 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» зі змінами, протоколу позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 18.09.2020 № 31, протоколу регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області від 23.10.2020 №37 з урахуванням листа Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 22.09.2020 №121-15/5460 фахівцями Мелітопольського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області 25.11.2020 року були обстежені заклади торгівлі продовольчими товарами на території Семенівської сільської ради Мелітопольського району Запорізької області на предмет дотримання вимог Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів, у закладах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України №17 від 09.05.2020.
В ході перевірок були складені чек-листи з переліком питань для здійснення моніторингу та виявлені таку порушення:
-
на вході до закладу торгівлі не розміщені інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19 та повідомлення, з проханням до відвідувачів залишатися вдома при наявності ознак респіраторних захворювань;
-
не обмежено контакт між працівниками та відвідувачами, шляхом організації обслуговування з дотриманням принципу соціального дистанціювання;
-
не проводиться вологе прибирання виробничих приміщень та поверхонь, місць контакту рук працівників і відвідувачів не рідше ніж кожні 2 години, перед відкриттям та після закінчення робочого дня;
-
перед початком зміни не проводиться температурний скринінг працівникам;
-
не нанесено відповідне тимчасове маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менше 1,5 м.