Оздоровлення та відпочинок дітей у літній період на 2021 рік

  • 760

Фото без описуВідповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», програми «Оздоровлення та відпочинок дітей у літній період на 2021 рік» затвердженої рішенням сесії Семенівської сільської ради від 24.10.2020 № 02-04/20 із місцевого бюджету виділено 60 тисяч гривень на оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

У серпні 2021 було закуплено шість путівок до дитячого оздоровчого табору «Северянін», за якими 10.08.2021 р. на відпочинок поїхали діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» та наказу Департаменту соціального захисту населення від 11.05.2019 № 116 чергу встановлює електронний програмний комплекс «Комплексна база даних з організації оздоровлення та відпочинку», до якої вносяться дані дітей пільгових категорій, батьки яких звернулися до сільської ради з заявою щодо оздоровлення та відпочинку своїх дітей.

Також інформуємо, що придбання путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку здійснюється за рахунок коштів державного, обласного та місцевого бюджету. До закладів направляються діти віком від 7 - 18 років.                       У першочерговому порядку оздоровлюються:

- діти-сироти;

- діти, позбавлені батьківського піклування;

- діти, один із батьків яких загинув у районі проведення антитерористичних операцій;

- діти з інвалідністю, здатні до самообслуговування;

- діти, взяті на облік службами у справах дітей;

- діти з малозабезпечених сімей;

- діти з багатодітних сімей.

Нажаль, у 2021 р. путівок з державного та обласного бюджету не було.