Прес-реліз. Проєкти, що гарантують працевлаштування

  • 392

Як показує практика, щоб стати конкурентоспроможним на ринку праці сьогодні не достатньо мати один фах чи професію. Підприємствам потрібні працівники робітничих професій, спеціалісти широкого профілю.

Отримання нових професійних знань - це виклик часу. Служба зайнятості надає своїм клієнтам можливість опанувати нові, сучасні та необхідні на ринку праці професії, підвищити свою кваліфікацію, знову повірити в себе, самоствердитися та активізувати свою життєву позицію.

Соціальними партнерами в організації підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних є не тільки професійно-технічні та вищі навчальні заклади, а також підприємства, організації, установи, які мають ліцензії на проведення освітньої діяльності, а також безпосередньо роботодавці – замовники кадрів, які готові здійснювати професійне навчання, стажування безробітних перед працевлаштуванням.

За сприяння служби зайнятості підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації безробітних ведеться за актуальними професіями, спеціальностями та напрямками, на які наявний попит на місцевому ринку праці, у т.ч. в галузях торгівлі та послуг, будівництва, сільського господарства тощо. За вісім місяців 2021 року до професійного навчання за сприяння Мелітопольського міськрайонного центру зайнятості залучено 73 зареєстрованих безробітних.

Міськрайонний центр зайнятості нагадує, що отримати консультації з питань профнавчання можна у відділі активної підтримки безробітних як особисто, так і за номером телефону 44 05 39, 44 05 13, 44 05 14.