Мелітопольські та веселовські представники бізнесу  перерахували понад 150 мільйонів гривень єдиного податку

  • 252

За десять місяців до місцевих бюджетів Мелітопольщини надійшло 150 мільйонів 109 тисяч гривень єдиного податку. Як повідомив начальник Мелітопольського відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Валерій Літинський, порівняно з аналогічним періодом минулого року рівень сплати збільшено  на 21 мільйон гривень або на 16,5 відсотків.

Зокрема, фізичні особи – єдинники спрямували до бюджетів 109,5 мільйонів гривень, сільгоспвиробники  - 23,8 мільйонів гривень, суб'єкти господарювання-юридичні особи – 16,8 мільйонів гривень.

У Мелітополі представники спрощеної системи оподаткування перерахували до місцевих скарбниць 104,9 мільйона гривень, бюджети Мелітопольського району поповнено на 29,3 мільйони, веселівські представники бізнесу спрямували до місцевих бюджетів 15,9 мільйонів гривень єдиного податку.

Нагадаємо, ставка єдиного податку для суб'єктів підприємництва першої групи спрощеної системи оподаткування становить до 10 відсотків від прожиткового мінімуму, для другої групи – до 20 відсотків від мінімальної зарплати, для третьої групи – п'ять відсотків від доходу або три відсотки від доходу за умови сплати податку на додану вартість.

 

 

Комунальні підприємства Мелітопольщини спрямували до бюджетів громад майже 11 мільйонів гривень податку на прибуток

 

За січень - жовтень від комунальних підприємств Мелітопольщини до місцевих бюджетів надійшло 10 мільйонів 585 гривень податку на прибуток. Як повідомив начальник Мелітопольського відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Валерій Літинський, минулорічний рівень надходжень перевищено на 37,8 відсотків або на 2,9 мільйона гривень.

Так, комунальники Мелітополя спрямували до бюджету міста 8,3 мільйона гривень,  суб'єкти господарювання Мелітопольського району перерахували до бюджетів громад 2,1 мільйон гривень, веселівські платники – 187,8 тисяч гривень.

Нагадаємо, податок, сплачений підприємствами комунальної форми власності, повністю зараховується до місцевих бюджетів. Крім того, 10 відсотків платежу від компаній приватної форми власності надходять до скарбниць територій. Базова ставка податку на прибуток становить 18 відсотків.

 

 

Мелітопольці та веселівці отримали майже 12 тисяч адміністративних послуг

 

Упродовж дев’яти місяців фахівці Головного управління ДПС у Запорізькій області у м. Мелітополі та смт. Веселому надали платникам податків та громадянам 11950 адміністративних послуг. Про це повідомив начальник Мелітопольського відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Валерій Літинський

Переважну частину послуг представники бізнесу та громадяни отримали безпосередньо у Центрах обслуговування платників Мелітопольської ДПІ та Веселівської ДПІ Головного управління ДПС у Запорізькій області - 9989 та 1061 відповідно, 900 адміністративних послуги платники отримали  в електронній формі.

Найчастіше суб’єкти господарювання та громадяни звертались до податківців з метою отримання картки платника податків і внесення до паспорту даних про реєстраційний номер облікової картки (3276 звернень), витягу з реєстру платників єдиного податку (1714 звернень), для реєстрації платника єдиного податку (1337 звернень), отримання відомостей з Державного реєстру  фізичних осіб – платників податків про суми / джерела виплачених доходів та утриманих податків (925 звернень), отримання довідки про відсутність заборгованості (542 звернення) тощо.

 

 

15 тисяч запоріжців отримали у податковій електронні ключі для користування Е-сервісами

 

За десять місяців фахівці податкової служби регіону видали платникам майже 35 тисяч електронних ключів. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, з початку року запорізькі пункти Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС відвідали 15 тисяч представників бізнесу, державних і комунальних установ, організацій та мешканців області.

За допомогою електронних ключів від податкової запоріжці користуються десятками електронних послуг, зокрема, Е-сервісами на ресурсах органів ДПС та на порталі Дія (внесення змін або отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб, реєстрація особи в ДРФО, цифровий реєстраційний номер картки платника податків тощо). Так, на сьогодні затребуваною є послуга отримання COVID-сертифікату про вакцинацію на порталі Дія, заяву про яку можна сформувати, у тому числі, за допомогою електронного ключа від ДПС.

Більша частина податкових сервісів доступна в Електронному кабінеті платника: https://cabinet.tax.gov.ua.

Перелік відомств, організацій та приватних компаній, які підтримують сертифікати Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС, розміщений за посиланням: https://acskidd.gov.ua/partnership.

Більше інформації про електронні довірчі послуги податкової служби: https://acskidd.gov.ua/etrusted-services.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

Фото без опису