Обережно - міни.

  • 74

Шановні мешканці нашої громади, вже готуємося до деокупації нашої території. І нам потрібно, щоб ви були дужі обережні, російські окупанти нехтують всіма нормами моралі, принципами введення війни, женевською конвенцією, мінують все що можуть: квартири, будинки, побутові речі, меблі, іграшки, дитячі візочки, вибухові пристрої ставлять на дороги, поля, в лісопосадках та, навіть, на кладовищах.

Пам’ятайте, що категорично забороняється:

 брати боєприпас до рук, наносити удари, робити спроби розібрати;

 заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання;

збирати та здавати боєприпаси, як металобрухт.

 намагатися самостійно знешкоджувати знахідку.

Ваша задача – вижити!

Якщо вам трапилась така знахідка, запам’ятайте її місце розташування, попередьте друзів та знайомих про небезпеку і після звільнення населених пунктів попередьте органи місцевого самоврядування, військових, поліцію чи ДСНС. Вони далі викличуть групу розмінування, яка і знешкодить вибухонебезпечний предмет.

Так само не треба забувати про правила поводження із артилерійськими та іншими боєприпасами, навіть зі звичайними патронами до стрілецької зброї. Бачите снаряд, мінометну міну, інші боєприпаси — попередьте.

Бережіть себе та своїх близьких.

Слава Україні!

Слава ЗСУ!

Фото без опису

Інші новини

Всі новини