Методика розрахунку шкоди та збитків, завданих господарствам у зв’язку зі збройною агресією рф 

  • 127

Фото без опису

Міністерство аграрної політики та продовольства України (Мінагрополітики) визначило Методику розрахунку шкоди та збитків, завданих господарствам у зв’язку зі збройною агресією рф (Наказ № 1328 від 28.06.2023 р.)

✔️TOTUM LF, член #КБУ, розкрив деталі застосування визначеної методики. Насамперед, вона стосується селянських та/або фермерських господарств, що зареєстровані як ФОП. Оцінити таким чином можна втрати сільськогосподарських тварин, а також збитки, завдані сільськогосподарській техніці та обладнанню.

Механізм проведення розрахунку виглядає так:

🔹Представник господарства має звернутися до виконавчих комітетів місцевих рад або до військових адміністрацій з заявою про необхідність визначити розмір завданої шкоди.

🔹Вищезазначені органи мають створити комісію для здійснення обстеження господарства (обов'язково має бути представник територіального органу Держпродспоживслужби, також можуть бути присутні представники ДСНС, Нацполіції, СБУ та ЗСУ).

🔹Комісія складає акт обстеження, де буде вказана кількість втрачених тварин чи пошкодженої техніки господарства.

🔹Виконавчі комітети мають систематизувати результати проведених обстежень та передати їх до ОДА/ОВА (КМДА/КМВА), які здійснять розрахунок розміру завданих збитків та передадуть дані до Мінагрополітики та Мінреінеграції.

Наявність Методики є важливим інструментом, який дозволить встановити загальний розмір збитків, завданих державою агресором у сфері АПК та розробити механізми для їх відшкодування.

ПЕРЕМОЖЕМО І ВСЕ ВІДБУДУЄМО! 💪

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

СЛАВА УКРАЇНІ! 💙 💛