Жахливі умови проживання: в селі Новомиколаївка у матері забрали дітей через неналежне виконання батьківських обов’язків

  • 401

            На території Семенівської сільської ради в селі Новомиколаївка, проживає родина, в якій перебували двоє малолітніх дітей. Мати дітей, громадянка С. вихованням та утриманням своїх малолітніх дітей не займалася, долею дітей не цікавилася, про фізичний, духовний та розумовий розвиток не піклувалася. Умови для проживання дітей не створені, відсутні запаси продуктів харчування, сезонний одяг в обмеженій кількості. Будинок, в якому проживає родина напівзруйнований, в помешканні брудно і дуже холодно. Постільна білизна відсутня. Діти сплять на дивані, який не придатний для відпочинку. Умови для прийняття гігієнічних процедур взагалі не передбачені.

            Дівчинка 2010 року народження перебуває на обліку служби у справах дітей Мелітопольської райдержадміністрації з 17.10.2016 року. Навчалася дівчинка, харчувалася в Новомиколаївській загальноосвітній школі.

Хлопчик 2017 року народження перебуває на обліку служби у справах дітей Мелітопольської райдержадміністрації з 2020 року.

            Працівниками Семенівської сільської ради, служби у справах дітей Мелітопольської районної державної адміністрації неодноразово було попереджено відповідачку про необхідність змінити спосіб життя та ставлення до виконання батьківських обов’язків. Працівники Семенівської сільської ради постійно відвідували родину за місцем проживання. Комісія неодноразово зазначала, що у дітей недостатньо продуктів харчування, одягу, умови проживання не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам.

            Матері дітей, громадянці С., неодноразово пропонувалося навести лад у помешканні, зібрати сміття, прибрати будматеріали, які несли загрозу життю та здоров’ю дітей. На рекомендації ніхто не відреагував, тому 22.01.2021 року за рішенням виконавчого комітету Семенівської сільської ради від 21.01.2021 № 04 службою у справах дітей та соціальним працівником Семенівської сільської ради, спільно з дільничним офіцером поліції, дітей було відібрано у матері та влаштовано до дитячого відділення Мелітопольської центральної районної лікарні, з подальшим влаштуванням до центру соціально психологічної реабілітації дітей.        

            На сьогоднішній день підготовлено позовну заяву до Мелітопольського міськрайонного суду щодо позбавлення матері батьківських прав.


Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису